The Mirror of Zen - The Classic Guide to Buddhist Practice by Zen Master So Sahn

28/05/20224:01 SA(Xem: 1338)
The Mirror of Zen - The Classic Guide to Buddhist Practice by Zen Master So Sahn
THE MIRROR OF ZEN
The Classic Guide to Buddhist Practice by Zen 
Master So Sahn
Translated from the Chinese by Boep Joeng
Translated from the Korean by Hyon Gak
Shambhala
Boston & London 2012
The Mirror of Zen
PDF icon (4)The Mirror of Zen

ABOUT THE BOOK

The sacred radiance of our original nature never darkens. It has shined forth since beginningless time. Do you wish to enter the gate that leads to this? Simply do not give rise to conceptual thinking. Zen Master So Sahn (1520–1604) is a towering figure in the history of Korean Zen. In this treasure-text, he presents in simple yet beautiful language the core principles and teachings of Zen. Each section opens with a quotation—drawn from classical scriptures, teachings, and anecdotes—followed by the author’s commentary and verse. Originally written in Chinese, the text was translated into Korean in the mid-twentieth century by the celebrated Korean monk Boep Joeng. An American Zen monk, Hyon Gak, has translated it into English. BOEP JOENG is a Korean Zen monk, a writer, and a translator of Buddhist texts. In his native Korea, he has written widely about meditation, social justice, environmentalism, and nonmaterialism

Contents
Preface to the English Edition
Preface to the Korean Edition
Introduction
The Mirror of Zen
Epilogue
Notes
About the Editor
Tạo bài viết
19/07/2022(Xem: 971)
19/06/2022(Xem: 6931)
13/04/2022(Xem: 42830)
Câu chuyện bắt đầu rất đau buồn nhưng về sau lại mở ra một cánh cửa mới đầy hy vọng và tỉnh thức. Zach Obseon lúc nhỏ đã chứng kiến em gái của mình bị hiếp và giết chết, sau này lớn lên anh theo học ngành cảnh sát với tâm nguyện ngăn chặn cái ác, không để xảy ra những trường hợp như em gái của mình. Về phần kẻ thủ ác, anh ta tên Dennis Skillicorn , sau khi bị bắt và chịu án chung thân không ân xá. Trong thời gian ở tù, anh ta đã ăn năn tội lỗi của mình, anh ta và những bạn tù khác lập ra tờ báo “Compassion”, số tiền thu được làm học bổng cho Obseon cũng như những học viên cảnh sát khác.
Sam Lim, tân đại biểu Quốc hội Úc châu khóa 47, đã làm được một bước lịch sử: Sam Lim hôm Thứ Ba 26/7/2022 đã trở thành người đầu tiên tuyên thệ vào Quốc hội Úc bằng lời thề đặt tay trên kinh Phật. Đó là cuốn kinh được đọc nhiều nhất - Kinh Pháp Cú.
Chúng tôi rất vui mừng thông báo với đại chúng và cộng đồng Phật Pháp rằng Tăng đoàn do chúng tôi thành lập đã hình thành nên một ngôi Phạm Vũ ở Tiểu bang Pennsylvania, Mỹ Quốc: Phạm Vũ Pháp Vân.